Thursday, March 16, 2017

Online arvutimängude netikett.

Arvutimängud on mõeldud nautimiseks, aga muidu tekiviad olukorrad millal nauding lõpeb ja algab kannatus. Inimesed ei oska kaotada ja kui nad kaotavad siis mõnikord hakkavad käituma sündmatult. Minu arust peab igaüks meeles pidama, et ta on inimene ja suhtleb ka teiste inimestega sõltumatu kus ta praegu asub, kas reaalelus, foorumis või mängus.

Olen ise erinevaid arvutimänge mänginud ja võin öelda, et erinevatel inimestel on mängudes eesmärgid. Mõni mängib huvi pärast, teine ju tahab saada parimaks mängijaks, oskused on ka erinevad ja kui midagi läheb sassi, siis tekib vaidlus ja sõim (eriti meeskonnamängudes). Sellised asjad rikkuvad mänguprotsessi ja jätavad paha mulje.

Muidugi igas mängus on oma suhtlemise reeglid ja moderaatorid, kes "sõdivad" kuritegijatega, aga mõnikord need reeglid teevad ainult veel halvemini. Reeglite rikkumine võib põhjustada mängukonto kaotust ja ma olen veendunud, et see on hea motivatsioon neid järgida, aga kõigepealt inimesed peavad meeles pidama peaasju "Ole inimene".


No comments:

Post a Comment